Télikert gyártás és terasz beépítés.

Itt talál meg minket

1205 Budapest, Határ út 83.

Hívjon minket

+36 1 287 8100

Akvapónia és télikert

Akvapónia és télikert létesítésére ideális alapot nyújthat egy télikert, ennek kialakításában ingyenes szak-tanácsadással segítjük önt! Keressen minket.

Az akvapónia és téli kert alkalmas arra, hogy speciális élelmiszer termelési módszert folytassunk, amelyben egyidejűleg van jelen a hidroponika (a növénytermesztés a hagyományos talajon való nevelés helyett tápfolyadékot használ) és a vízművelés (tengeri állatok pl: rákok vagy halak tenyésztése).
A folyamatban részt vevő növények és állatok egymást segítve fejlődnek, ezzel téve gazdaságossá a működést. A tengeri állatok ürüléke tápanyagban gazdaggá teszi a folyamatban részt vevő vizet, amely azonban az állatok számára már mérgezővé válik, ezért a víz hidroponikus rendszerbe kerül ahol a növények hasznosítják a benne lévő tápanyagokat, egyidejűleg meg is tisztítva ezzel a vizet, amely alkalmassá válik arra, hogy ismét a vízi állatok életteréül szolgáljanak. A rendszer így tökéletesen gazdaságos és környezetvédelmi szempontból is kívánatos.
 Az akvapónia létesítésére ideális alapot nyújthat egy télikert, ennek kialakításában ingyenes szak-tanácsadással segítjük önt! Keressen elérhetőségeinken.

Honnan ered az akvapónia és télikert ötlete?

Az ősét Kínában alkalmazták, az elárasztott rizsföldekre halakat eresztettek, amelyek megették a lárvákat és algákat, közben pedig az ürülékükkel feljavították a vízminőséget, amelynek következtében a rizstermés jelentősen jobb lett. Ebből kiindulva született meg az akvapónia nevű biotechnológiai eljárás.
Minimális befektetéssel és energiafogyasztással, csekély munkaerő ráfordítással szinte csak szüretelni kell, illetve a halakat etetni.
A berendezés többféle szintű lehet a hobbitól a kisgazdaságin át az ipariig. Ami a műszaki megoldásokat illeti az egyszerűtől a teljesen automatizált megoldásokig sok minden lehetséges. Sokan ezzel a rendszerrel biztosítják a családjuk számára a friss halat és zöldségeket. A rendszer az első alkalommal vízzel feltöltve működik, csak az elpárolgott víz mennyiséget kell időnként pótolni.

Hogyan kapcsolódik ide a télikert?

Az akvapónia és télikert létéhez egy megfelelően felépített, üvegezett rendszerre van szükség. Egy megfelelően tervezett, kiváló üvegezéssel ellátott télikert ideális alapot nyújthat az akvapónia létesítéséhez. Ingyenes szak-tanácsadásunkkal segítünk az akvapónia és télikert tervezésben és a  kialakításban. Gyártunk nyílászárókat, teraszbeépítést, előtetőt.
Kérjen ingyenes árajánlatot>>>>

Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmaz. A honlapunk használatával Ön tájékoztatásunkat tudomásul veszi.