Alapvető kérdések télikertekről

Alapvető kérdések télikertekről, a terasz beépítésről, hogy milyen nyitásmódokat akarok beépíteni, a teraszbeépítés követően mire akarom használni.

Mielőtt nekiállunk a tervezésnek, fontos tisztázni magunkban a kérdést: mire fogjuk használni az új, beépített teraszunkat? Milyen célt szolgál az új terasz beépítés? A terasz mérete az egyik legfontosabb tényező és annak eldöntése, hogy a terasz beépítés milyen célra használt helyiséget kell, hogy eredményezzen.
Alapvető kérdések télikertekről: számtalanszor tapasztaljuk, hogy a házakhoz épült teraszok kihasználatlanul állnak az év döntő többségében. Porosodnak, koszolódnak, oda hullik a falevél, hó stb. Ezt egyszerűen megváltoztathatjuk egy gyönyörű télikert kialakításával.

Milyen célt szolgál a terasz beépítés?

Gondot jelent a növények átteleltetése? Szeretné a csillagokat nézni a kanapéból ülve? A télikert sok célra használható. Önnek mi a célja vele? Ahhoz, hogy megkönnyítsük a választ, 3 csoportra bontjuk a télikertet.

Alapvető kérdések télikertekről

alapvető kérdések télikertekről: Általános célú télikert

Egy általános célú télikert a növények átteleltetésére, bejárat fedésére, bent tartózkodásra, ruhák és egyéb dolgaink tárolására alkalmas. A lucskos őszi-téli időben egyfajta szűrőként működve a nedves, sáros cipők, vizes ernyő, ruhák tárolását is megoldja. Ebben az esetben a 2 rétegű üvegezést javasoljuk üregkamrás polikarbonát tetővel, ami tökéletes hőszigetelést ad. A ház amihez építünk télikertet, részben meghatározza, hogy hova kerüljenek a nyílászárók illetve milyenek legyenek azok. Nagyon sok nyitásmódokat tudunk gyártani a télikerthez.

alapvető kérdések télikertekről: Négy évszakos télikert

Egy megfelelően tervezett üvegtető páratlan kilátást biztosíthat az év minden szakaszában. Ebben a felhasználási módban már ajánlott körültekintően megvizsgálnunk a beépítendő terasz hőszigetelését minden oldalon. Az üvegezés lehet 2-3 rétegű, nemesgázzal töltött. A terasz beépítés ez esetben nemcsak télikert tulajdonossá tesz bennünket, de hasznos új lakóteret is nyerünk, amit gazdaságosan ki tudunk használni.

alapvető kérdések télikertekről: Téli kert, amely a ház része

A mindent igény kielégítő, különleges télikert a házunk új központja lehet. Mindegy, hogy tél vagy nyár, hideg vagy meleg, ez az új tér mindig a tökéletes felüdülést nyújtja nekünk. A felhasznált anyagoknál az elérhető legjobb minőségre törekszünk úgy, mint a 3 rétegű üvegezés vagy a 8 kamrával rendelkező, hőszigetelt profilok, szükség esetén biztonsági üveget tervezünk. A terasz beépítés eredményeként nyert télikert ez esetben teljes értékű, új, hasznos élettér bővülést eredményez. A télikert gyártás során a lehető legkiválóbb minőségű alapanyagokat használjuk fel az Ön kényelme érdekében. A nyitásmódokat Önnel együtt tervezzük meg.

alapvető kérdések télikertekről
Télikert beépítve
alapvető kérdések télikertekről
Télikert beépítve
alapvető kérdések télikertekről
télikert kivitelezés

 

 

 

 

 

 

 

 

A télikert építés mellett szóló érvek

A télikert építés az időjárástól függetlenül biztosítja számunkra a hangulatunkat jelentősen befolyásoló napfényt és még borús időben is extra fényhez, juthat általa otthonunk. A növényházak, télikertek egyre szélesebb körben való elterjedését a napfény fokozott hasznosítása, az ember pszichológiai és biológiai igénye is magyarázza.
A télikert kielégíti a természet közelségének vágyát, a napfény, zöld növények és virágok közelségét igénylő, kirándulni kevés idővel rendelkező embert kiegyensúlyozottabbá téve. A télikert segítségével édenkertje lehet az otthonában.

A télikert a hagyományos üvegházak egy különleges mutációja. Elsődlegesen már nem a növénytermesztés vagy dísznövények szaporítása céljából vágynak rá a megrendelők, hanem egy olyan kellemes környezet megteremtéséért, amely az évszaktól és az éppen aktuális időjárási viszonyoktól függetlenül biztosítja az ember számára a természettel való kapcsolatot, biztosítja a napsütés áldásos hatásait, a virágok és növények szépségének élvezetét, vagy zord időjárási viszonyokat, akár a téli hóesést kényelmes öltözékben nézheti.

Alapvető kérdések télikertekről
Beépített télikert

fontos szempont

Kialakítása során fontos szempont, hogy állandó tartózkodásra is alkalmassá tegyük a fűtés, szellőztetés, árnyékolás és hőszigetelés gondos tervezésével és kivitelezésével.

Alapvető kérdések télikertekről, hogy sokféle egzotikus növénnyel díszítheti és a már meglévő szobanövényei számára is remek helyet, biztosíthat. A télikert ideális esetben valamennyi felületen üvegezett így közvetlen kapcsolatot teremt a természettel. Az Ön otthonának jelenlegi adottságaihoz mérten számos lehetőség kínálkozik a télikert építésre annak függvényében milyen célokra, szeretné felhasználni a későbbiekben. A télikert épülhet közvetlenül az épület falához simulva, de különálló építményként is funkcionálhat. A leggyakrabban az épület folytatásaként épül esetenként egyes helyiségekkel összenyithatóan.

Alapvető kérdések télikertekről, hogy megfelelő szigeteléssel az épület hő háztartásában jelentős szerepet kapjon a télikert, hiszen a nagy üvegfelületek összegyűjtik a napfényt ezzel fűtési energiaspórolásra adva módot, a nyári időszakban viszont nagyobb hő terhelésnek teszik ki az épületet ezért az árnyékolásra is gondolni kell a tervezés során.

Alapvető kérdések télikertekről, hogy időjárás és vízállósági szempontokat figyelembe véve a legalkalmasabb alapanyagok az alumínium és műanyag profilszerkezetek. Az igényesen kialakított jó minőségű télikert tetőzete nemcsak vízálló, de a hőszigetelése is kiváló kell, hogy legyen.

Alapvető kérdések télikertről, télikert gyártásáról, a terasz beépítésről, hogy milyen nyitásmódokat akarok beépíteni, a teraszbeépítés követően mire akarom használni.
További információk az alapvető kérdések télikertekről: télikert árak avagy mennyibe kerül egy télikert?

 

Kérjen árajánlatot most, ide kattintva>>

Megosztás

Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmaz. A honlapunk használatával Ön tájékoztatásunkat tudomásul veszi.