Télikert tájolása

Télikert tájolása

Kifejezetten fontos szempont télikert árnyékolás is. Télikert tájolása és fekvése kérdéseit tisztázza kérje 50%-os akciós ajánlatunkat!

Télikert tájolása kifejezetten fontos szempont télikert gyártása során. Télikert tájolása kérdéseit tisztázza velünk és kérje 50%-os akciós ajánlatunkat! Sok mindenre kell odafigyelni, hiszen egy télikert hosszú évtizedekre szól és anyagilag is komolyabb áldozattal jár. A télikertek tájolása részletkérdésnek tűnhet, ugyanakkor nagyon is fontos szempont, nem szabad figyelmen kívül hagyni. Önnek azonban nem kell aggódnia, hiszen a lehető legjobb helyen jár weboldalunkon.

A Partner-Doors Kft. 20 éves tapasztalatával és edukált szakembereivel garanciát vállal arra, hogy a télikert-gyártás és beszerelés olyan minőséget képvisel, mellyel Ön álmait valósítja meg. Minden apró részletre odafigyelünk, saját gyártásban állítjuk elő a télikert rendszereket, az ajtó-ablakokat. Amennyiben Ön leendő télikertjével kapcsolatban minden részlettel tisztában van, kérjen ajánlatot és használja télikert akciónkat most! Ha kíváncsi a télikert tájolásának fontosságára, akkor ez most Önnek szól.

Télikert tájolása nagy általánosságban

A télikertek elhelyezkedése, tájolása nagy szerepet játszik abban, hogy télikertünknek milyen legyen a kialakítása, mire kell nagyobb hangsúlyt fektetni, mely időjárási jelenségek lesznek a legnagyobb hatással a télikertünkben lévő hőmérsékletre. Az árnyékolás, a fűtés, a klíma, a télikert nyílászárók helyes megválasztása nagyon fontos egy télikert kivitelezés során. Különböző tájolású télikerteknél ezen elemeket különböző hangsúllyal kell alkalmazni. A nagy üvegfelület a direkt napfény erejét megsokszorozva adja le hőhatását télikertünkben. Ami télen áldásos, mert az energiafelhasználásunkat nagy mértékben tudja csökkenti. Ellenben nyáron szó szerint elviselhetetlenné teheti a télikertben való tartózkodást. Bizonyos elhelyezkedésű télikertek a megfelelő télikert árnyékolás nélkül akár 70-80 celsius fokra is fel tudnak melegedni. Márpedig egy terasz beépítésnek, télikert megépíttetésének akkor van igazán értelme, ha a télikert minden évszakban használható.

Télikert tájolása, déli fekvés

A déli fekvésű télikerteknél kell számolnunk a legnagyobb napfényhozammal éves szinten, ami a hidegebb évszakokban kifejezetten hasznos. Késő ősztől egészen a tavasz beköszöntéig a télikertünkben „csapdába” eső napfény ereje melegíti a helyiségünket egész nap. Egy ingatlanhoz kapcsolódó hőszigetelt télikert esetében szemmel is jól látható összegeket tudunk spórolni a fűtésen, hiszen a beeső napsugarak természetes fűtőhatásúak. Ennél a télikert tájolásnál kell azonban a leghatékonyabb árnyékolást alkalmazni, hiszen a nyári kánikulában pont az ellenkezőjére van szükségünk, menekülünk a nagy melegek elől. A cégünk által épített hőhídmentes szerkezetek a megfelelő télikert árnyékolás alkalmazásával – melyeket természetesen szintén megrendelhet cégünknél – tökéletesen védik a télikertet a legnagyobb melegben is.

 Keleti fekvésű télikert

A napfelkelte minden embert lenyűgöz. Keleti tájolású télikert esetén Ön minden reggel saját otthonában lehet részese ennek a csodának. Helyiségünket a délelőtti órákban éri a nap, amikor még nem annyira erős a napsütés, még nyáron sem. Kifejezetten előnyös fekvés, hiszen a hajnali lehűlés után a napfelkeltével érkező napsugarak felmelegítik télikertünket. Az árnyékolásra leginkább télikertünk tetején kell gondolni, hiszen a nap legnagyobb részében azt éri napsütés. A délutáni órákban pedig már saját ingatlanunk tölti be az árnyékoló szerepét, így ennél a tájolásnál a délutáni órákra kifejezetten kellemes klíma biztosítható.  

Északi fekvésű télikert

Ennél a tájolásnál van a legnagyobb jelentősége annak, hogy hőszigetelt télikertet építtettünk. A télikert fekvése miatt gyakorlatilag nem kap direkt napfényt, így ami közvetve beérkezik azt meg kell becsülni és át kell alakítani hasznos energiává. A hőszigetelésnek – mint egyébként az összes tájolás esetében – itt óriási szerepe van, hiszen a nagy üvegfelületeken beérkező napfény mindig kellemes hőmérsékletet biztosít helyiségünkben. Az északi fekvésű télikertek esetében emiatt az árnyékolásra nem kell nagy hangsúlyt fektetni. Hűvösebb, vagy szelesebb időjárás esetén a hideget felfogja, így gyakorlatilag az ingatlannak nagyon jó hőszigetelést biztosít, mellyel energiát lehet spórolni.

telikert-tajolasa
télikert tájolása
telikert-fekvese
télikert fekvése
telikert-arnyekolas
télikert árnyékolás

Ingatlanhoz csatlakozó télikert tájolása/teraszbeépítés, külön álló építmény esetében a télikert árnyékolás

A megrendelések döntő többsége meglévő ingatlanhoz kapcsolódó, ilyen például a teraszbeépítés. ebben az esetben a tájolást nem tudjuk magunk megválasztani, de ez nem jelenti azt, hogy télikertünk nem olyan lesz, amilyet mi szeretnék. Viszonylag ritkábban fordul elő az, hogy teljesen különálló épületként történik egy télikert gyártása és kivitelezése. Ugyanakkor minden esetben igaz, hogy a tájolás egy nagyon fontos tényező, hiszen ha nem vagyunk tisztában az adott fekvésű télikert tulajdonságaival és nem annak megfelelően történik annak megépítése, akkor bizony lehet részünk kellemetlen meglepetésben.

Vegye fel velünk a kapcsolatot elérhetőségeink valamelyikén és tegye fel szakértő kollégáinknak felmerülő kérdéseit, hogy tisztában legyen a lehetőségekkel! Amennyiben konkrét elképzelése van ne habozzon,  kérjen tőlünk ingyenes árajánlatot!

 

Kérjen árajánlatot most, ide kattintva>>

Megosztás

Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmaz. A honlapunk használatával Ön tájékoztatásunkat tudomásul veszi.