Télikert üveg

A télikert üveg kiválasztásánál több lehetőségünk is adódik. Választhatunk 2 vagy 3 rétegű és biztonsági üvegezést, de üregkamrás polikarbonátot is. Cégünk a legegyszerűbb télikert során is kiváló hővédelemmel bíró üvegeket használ, hogy a télikertünkben mindig örömünket leljük.

Mielőtt választunk, mérlegeljük azt, hogy mire szeretnénk használni leendő télikertünket.

K érték

telikert uveg
télikert üveg
A K érték az üveg hőátbocsájtási tényezőjét határozza meg. Ez a legalapvetőbb adat ami alapján kategorizálni tudjuk a hőszigetelési képességet. Minél kisebb ez az érték, annál jobb hőszigetelésről beszélünk. Az alapértelmezettként használt 2 rétegű üveg K értéke 1,4 K, ugyanez az üveg argon nemesgázzal töltve 1,1 K. A háromrétegű üveg K értéke 0,7. Speciális esetben, különleges anyagok felhasználásával a 3 rétegű üveg K értéke elérheti az elképesztő 0,45-ös K értéket, ami a passzív házak minőségével vetekszik (nem javasoljuk, a sima 3 rétegű üveg költséghatékonyabb).

Float és LowE

A float üveg úsztatással készül, teljesen víztiszta és felülete maximálisan sík. A float üveg sokrétűen alkalmazható, a télikert üveg edzhető, hajlítható.

A télikert üveg: lowe üveg alapja a float üveg, erre egy speciális eljárással fém oxid réteg kerül. Ezen üvegnek jobb a hőáteresztési értéke mert a beérkező napfényt átengedi, de a meleget bent tartja. Nagyobb üvegfelületeknél minimális eltérést láthatunk a színekben de számottevően nincs különbség.


Üveg fajták:

  • 2 rétegű üveg  – 4-16-4 LowE

2 rétegű télikert üvegA 2 rétegű üveg kettő darab 4-es üvegből áll, 16-os légréssel. K értéke 1,4. Kiválóan alkalmazható minden területen. Biztonsági üveggel is kérhető.

 
  • 2 rétegű üveg  – 4-16-4 Low-E Argon gázzal töltve

Az összeállítása megegyezik a sima, 2 rétegű üvegével. A K értéke 1,1.

  • 3 rétegű üveg  – Low-E – felhasználástól függő összetétellel

3 rétegű télikert üveg

A 3 rétegű üveg összetételénél figyelembe vesszük azt, hogy a télikert melyik oldalára kerül. A tető kizárólag biztonsági üvegből készülhet. K értéke 0,7! Biztonsági üvegezésnek több változatai is van. Érdeklődjön az irodánkban.
 
  • Polikarbonát – 5 légkamrás

Télikert polikarbonát

Az 5 légkamrás polikarbonát kedvelt alapanyag, különösen a télikert tetőben. A K értéke 1,43 K. Kiváló fényáteresztő képességgel bír, viszont nem átlátható. -40 és +115 fok között alkalmazható. Tartós és nagyfokú ütésállósággal rendelkezik. Egyetlen hátránya, hogy esős időben kissé „kopogós” hangja van. Télikert szigetelési minőség javítása érdekében javasoljuk a 40.-mm vastagságú 8 kamrás polikarbonátot, mert jó hőszigetelő. A télikertek üvegezésénél számtalan lehetőség adódik, ebben segítünk most eligazodni. A 7 légkamrás polikarbonát kedvelt fedő alapanyag a télikerteknél.
 
  • Fehér panel

fehér stadur panel

A stadur panelnek is nevezett fehér és színes változatban tömör paneleket olyan ajtókba, vagy nyílászáró szerkezetekbe építjük be, amelyekbe nem szeretnének üvegezést, a balesetek és üvegtörések elkerülése végett. Van biztonsági hőszigetelt panel is. Vastagságban van 25, 40 mm-es is.
 

Legelterjedtebb összeállítások a télikertek kivitelezése során

  • 2 rétegű üvegezés az oldalakban és polikarbonát a tetőben
  • 2 rétegű üvegezés az oldalakban és a tetőben
  • 3 rétegű üvegezés az oldalakban és a tetőben

Megosztás

Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmaz. A honlapunk használatával Ön tájékoztatásunkat tudomásul veszi.