Télikertek hőszabályozása

A télikertek hőszabályozása cikkünkben kicsit betekinthetünk egy télikert egyik legfontosabb elemébe, a hőszabályozásba! A hőszabályozás kulcsfontosságú szereppel bír, mivel, ha nincs kellően kezelve akkor az adott évszak adottságait növeli!

Hőszigetelés-re például, a nyári melegben nem ritka manapság már, hogy 30 fok felett van a hőmérséklet, abban az esetben, ha nincs kellően felkészítve a télikertünk erre a hőmérsékletre, üvegház jelleggel fog funkcionálni. Ebben az esetben a belső hőmérséklet elérheti a 40-45 vagy magasabb hőmérsékletet is akár!

Vagy abban az esetben, ha télikertünket szeretnénk wellness-nek használni, amiben elhelyezünk egy Jacuzzit vagy egy Dézsafürdőt, ott a párásodás miatt igen csak magasnak fogjuk érezni a levegőt belül, valamint a pára sem tesz jót a télikertünknek, mivel könnyen be penészesedhet. A télikertek hőszabályozása esetén erre is van megoldás!

Télikertek - Télikertet - télikertek hőszabályozása

Télikertek hőszabályozása,
de van megoldás!

A belső hőmérsékletet rengeteg módon tudjuk befolyásolni. Melyre legtöbbször árnyékolókat ajánlunk. Ezen árnyékolókat több módon is tudjuk rendelni. Kezdjük az egyszerűbb hőszigetelés-ekkel.  

1. Reluxa

A reluxák a jól bevált árnyékolás teknikák közé tartoznak, melyek elegáns megjelenést tudnak biztosítani, viszont a kezelésük egy idő után macerás lehet.

2. Solar Üvegezés

A télikert hőszigetelés-ére ezen megoldással egy különleges ablakot teszünk bele az elemekben, amely üveg rendelkezik egy fényszűrő fóliával, mellyel megfelelő árnyékolást biztosít! Ezzel az anyaggal nem kell félnünk attól, hogy nem fogja beengedni a fényt, mivel nagy fényáteresztő képességgel rendelkezik így nem jár fényveszteséggel!

3. Redőny

Ennél a választásnál innovációs eszközt ajánlunk! Mely redőny fél autómata működésű. Ezt kettő motor segítségével tudjuk elérni. Ezen motorok mozgatják a redőnyünket, melyet egy távirányító segítségével tudunk működtetni. Ennek a megoldásnak a legnagyobb előnye az, hogy a motoros mozgatásnak köszönhetően szinte vízszintes helyzetben is működtethető! Így érünk el tökéletes hőszigetelés-t!

Hőszigetelés, Szellőztetés

Ezek mellett még meghatározó szerepe van egy télikertben a szellőzés kialakításának! Télikertünkben élvezve a nyári jó időt, létfontosságú lehet a szellőzés, mivel természetes hűtést tudunk adni neki vele! Valamint ha wellness-nek rendezzük be a télikertet így megelőzzük vele a penészesedést is.

Télikertek hőszabályozása-kor ezeket a megoldásokat kereszt szellőztetéssel a legcélszerűbb megoldani. Ami azt jelenti, hogy kettő egymással szemben álló nyílászárót telepítünk a télikert oldalába, melyeket egyszerre kinyitva kereszthuzatot tudunk létrehozni.

További információkért látogasson el további weboldalunkra! A weboldalt erre a linkre kattintva érheti el! Kattints ide!

Szeretne Ön is télikertet?

KÉRJEN ÁRAJÁNLATOT MÉG MA!
Megosztás

Szólj hozzá!

Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmaz. A honlapunk használatával Ön tájékoztatásunkat tudomásul veszi.