Télikert engedélyeztetése!

A télikert építése engedélyköteles?

A télikert engedélyeztetése. Szükség és tetszés szerint lehet a télikert megosztása is. Mit kell tudni télikert engedélyköteles-ségéről? Általánosságban elmondható, hogy a lakóépület építése, bővítése, tartószerkezeteit is érintő átalakítása mindig építési engedély köteles. A Télikert engedély és bejelentés köteles, a kisebb átalakítások és a melléképület építése.

télikert engedélyeztetése

A télikert engedélyeztetése törvényileg meghatározva. „Az építési tevékenység végzésére – az építésügyi és építésfelügyeleti hatósági eljárásokról és ellenőrzésekről, valamint az építésügyi hatósági szolgáltatásról szóló 312/2012. (XI.8.) Korm. rendelet 1. mellékletben felsoroltak és az épített környezet alakításáról és védelméről szóló 1997. évi LXXVIII. törvény alapján egyszerű bejelentéshez kötött építési tevékenység kivételével – építési engedélyt kell kérni jogszabályban meghatározott építésügyi hatóságtól.”

télikert építése engedélyköteles, területe beleszámít a beépítettségbe. Minden esetben javasolt a területileg illetékes Önkormányzatnál érdeklődni. Az építési engedély megszerzése a megrendelő feladata. 

Ki vagy kik jogosultak az eljárásra?

Ki jogosult az eljárásra és a télikert engedélyeztetése-re?: Építtető (kérelmező), az építtető törvényes képviselője vagy meghatalmazottja.

Kizáró okok: Az ügyfél képviselője vagy meghatalmazottja útján is eljárhat

Mint ahogy fent is említettük, a télikert engedélyekkel kapcsolatban minden esetben a helyileg illetékes önkormányzatot szerencsés és érdemes elsősorban felkeresnünk,mint személyesen, mint telefonon, mivel az engedélyekkel kapcsolatban ők tudnak teljes körű információt adni a télikert engedély és a télikert engedélyeztetése kérdéskörben! A konkrét építési engedély benyújtását a legközelebb eső kormányablakon keresztül tudjuk igényelni, ide a megfelelő iratokat, dokumentumokat kell magunkkal vinnünk!

Télikert engedélyeztetése, illetve amit még érdemes tudni róla?

 
Van e jogorvoslati lehetőség?
Igen,van a másodfokú hatóság bírálja el az első fokon eljáró hatóságnál benyújtott fellebbezést.
 
Meddig érvényes az engedély?
Az építési engedély, a télikert engedélyeztetése a jogerőssé és végrehajthatóvá válásának napjától számított három évig hatályos, kivéve a 312/2012.(XI. 8.) Korm. rendelet 21. § (1) bekezdésben meghatározott esetben, amikor is az engedély hatálya alatt az építési tevékenység végzését megkezdték vagy az építési engedély hatályát meghosszabbították.

A teljes eljárásról további információkat, a szükséges iratokról, dokumentumokról illetve a teljes folyamatról bővebben itt olvashat!

Amennyiben további kérdése van kattintson ide és töltse ki az ingyenes árajánlat kérő űrlapunkat!

télikert és passzívház - Télikertek - télikert engedélyeztetése - télikert engedély

Megosztás

Szólj hozzá!

Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmaz. A honlapunk használatával Ön tájékoztatásunkat tudomásul veszi.