Mindent az alumínium télikertek-ről

Alumínium télikertek

Hosszú élettartam, értékes anyaghasználat, jó statikai tulajdonság. Ezek jellemzik az alumínium télikertek-et, ezért is alkalmazzák előszeretettel! Az alumínium vékony elemeinek köszönhetően a télikert egyedi, könnyű jelleget kap!

Az alumínium télikerteknél a hőszigetelés a keresztrészekben valósul meg. Ezen anyagú télikertek hőhídmentes profilból készülnek! A keret belső része meleg, a külső része hideg marad ezzel a megoldással. Vannak különböző fajtájú megoldások is, ezek a megoldások a fali és a padlózati hőszigetelést szolgálják! Ezek a megoldások a hideg áthidalásoknál nem alkalmazható!

Az alumínium télikertek szerkezete kívánság szerint színezhető. A szerkezet nem veszti el a színét, mivel ezek a felületek könnyen kezelhetőek és ellenálóak, így megtartva a szerkezetnek adott színt!

aluminium télikertek - aluminium télikert

A tető rendszereknek különböző fajtáival készítjük télikertjeinket, természetesen ezek igény szerint változhatnak!

Aliver 1000

A félnyereg szegmensíves és nyeregtetők kialakításánál használjuk. Ezen rendszer sajátossága az, hogy a gerendák magassága 73 mm, maximális hosszúságuk üvegtábla esetén 2,0 m, polikarbonát táblák esetén 2,5 m. Alsó és felső végük alátámasztása speciális befogóval történik. A szaruvégek merőleges vágásúak, és közös síkban helyezkednek el.

Ez a rendszer az egyszerűségének a praktikusságának köszönhetően nagyon népszerű.

Aliver 2000

Télikert alumínium télikertek-nek a szerelése is több változatban létezik a tető kialakításánál, hőhídmentes tetőrendszer alkalmas lehet, félnyereg – és nyeregtetők kialakításához. A gerendaprofil magassága 105 mm vagy 125 mm. A gerenda maximális hosszúsága 105 mm-es magasságnál üvegtábla esetén 2,5 m, polikarbonát táblák esetén 3,0 m. A falcsatlakozó elem ill. az eresz elem egy speciális tok, ebbe csatlakoznak a derékszögbe vágott szaruvégek. A szaruvég síkok egybeesnek.

Aliver 5000

Alumínium télikertek hőszigetelt tetőrendszer alkalmas félnyereg, szegmensíves és nyeregtetők kialakításához.
A gerendák magassága 150 mm, maximális hosszúságuk üvegtábla esetén 3,6 m, polikarbonát táblák esetén 4,4 m. Az ereszt általános felhasználású acélprofillal lehet megerősíteni, és ez lehetővé teszi nagyméretű toló- vagy harmonika ajtók beépítését a tető alatti függőleges falba.

Aliver 6000

Alumínium télikertek kiváló hőszigetelésű rendszer alkalmas tetszőleges formájú tetőalakzatok építéséhez. Alumínium télikert rendszer nagy előnye, hogy tető különböző felületein különféle hajlásszögek lehetségesek. A tető teherviselő elemei a tetősík fölött helyezkednek el, így a tábla elemek alulról egységes síkot képeznek.

A tetőszerkezet üvegezése nagyon fontos!

Minden esetben kérje kollégáink tanácsát a döntés meghozatalakor, természetesen figyelembe veszik az igényét és aszerint próbálnak meg tanácsot adni!

A fedésre számos változatot kínálunk, különböző vastagságú polikarbonát, különböző hőszigetelés fajtájú biztonsági üveggel. A polikarbonát műanyag kamrás szerkezetű, teherbírása nagyon nagy. Nagy UV szűrő képességű, a napfény nehezen roncsolja. Fényáteresztő képességét csökkenthetjük különböző színezéssel.

Alumínium télikertek.

Üveges tetőszerkezeteket kizárólag ragasztott biztonsági üveggel szereljük! Előnye a szabad kilátás nyújtotta páratlan vizuális élmény, de felhívjuk figyelmét a karbantartás és tisztítás nehézségeire. Üvegtetős szerkezet esetén fokozottan javasolt árnyékoló szerkezet alkalmazása.

Hőszigetelés-re például, a nyári melegben nem ritka manapság már, hogy 30 fok felett van a hőmérséklet, abban az esetben, ha nincs kellően felkészítve a télikertünk erre a hőmérsékletre, üvegház jelleggel fog funkcionálni. Alumínium télikertek esetében a belső hőmérséklet elérheti a 40-45 vagy magasabb hőmérsékletet is akár!

Vagy abban az esetben, ha télikertünket szeretnénk wellness-nek használni, amiben elhelyezünk egy Jacuzzit vagy egy Dézsafürdőt, ott a párásodás miatt igen csak magasnak fogjuk érezni a levegőt belül, valamint a pára sem tesz jót a télikertünknek, mivel könnyen be penészesedhet. A télikertek hőszabályozása esetén erre is van megoldás!

További információkat az alumínium télikertek-ről itt talál!

Szeretne Ön is
alumínium télikertet?

KÉRJEN ÁRAJÁNLATOT MÉG MA!
Megosztás

Szólj hozzá!

Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmaz. A honlapunk használatával Ön tájékoztatásunkat tudomásul veszi.